torstai 16. elokuuta 2012

Ennen, jälkeen ja 360°

Portsan pihamarkkinoilta tuli ostettua yhdet siniset kengät. Markkinoista kerroinkin aiemmin (täällä), mutta nyt on korkkareiden vuoro. Ystäväni ja tuttavani, jotka ovat nähneet tai kuulleet ostoksestani ovat olleet hieman ihmeissään. Eivät kuulema osaa kuvitella minua sinisissä kengissä. Pidänhän minä sinisiä farkkujakin, mutta ovat he kyllä aivan oikeassa noin sanoessaan. Sininen ei nyt yksinkertaisesti ole ns. minun värini.


Ostin kengät kuitenkin niiden kauniin mallin ja mahtavan kokoisien korkojen vuoksi. Olen jo pitkään haaveillut vihreistä korkokengistä, mutten ole sopivia löytänyt. Värin sävy, kenkien malli tai materiaali on aina ollut jollain tavalla kehno. Nämä popot ovat kuitenkin aivan toinen juttu.

Kävin hakemassa vaalean vihreää maalia ja suuntasin kotiin. Toinen maali löytyi minulta jo ennestään ja koristuksia en ollut vielä edes miettinyt. Teippasin kenkien korot, yksityiskohdat ja sisäosat ylivuotojen varalta. Sitten pensseli pieneen ja paskaiseen käteen ja maalia sutimaan. Sainpa laittaa testiin ikonimaalarin taitoni töpötellessäni koristetikkauksien välejä. Voin kertoa, ettei se olle oma lajini, mutta uhrauksia tarvitaan projektien eteen. Viimeiseksi vielä puntaroin koristuksia, mutta päädyin helmiin.


Seuraavissa kuvissa näkyy kengät valmiina miltei joka kulmasta. Ei ihan koko kierrosta kenkien ympäri, mutta ei paljon puutukaan. Mikäli joskus kyllästyn näihin, niin saatan vielä piristykseksi maalata korkoihin kuvioita; tilaa niissä ainakin piisaa. Kiitos myyjälle kengistä ja Jänölle helmistä.
Nämä olivat minulle uudet kengät, mutta suosittelen kaikille kenkien tuunausta mikäli olette vanhoihin kyllästyneitä. Pienellä vaivalla, luovalla hulluudella ja suurella sydämellä saa aikaan paljon mieleistä.

3 kommenttia:

 1. Tulipas ihanat kengät!
  Oletko maalannut kenkiä aikaisemmin? Kestääkö maali hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on maalattu akryylimaalilla, useaan kertaan ja eka kerros ohennettuna. Ainakin ennen maalipinta on kestänyt pitkään. Tosin taidan myös olla ns. siisti kävelijäkin, kun mulla kestää uudet halpis kengätkin useita kuukausia/vuosia hyvän näköisenä.

   Poista
 2. Voiko näinkin tehdä?!? Upea lopputulos!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...