perjantai 19. lokakuuta 2012

Viihde-elektroniikkaa

Viihde-elektroniikan saralla voisi sanoa, että minä laahaan perässä. Puhelimia hommaan vasta sitten, kun vanha hajoaa ja silloinkin hommaan sen yksinkertaisimman mahdollisen. Vannon edelleen filmikameran nimeen, vaikka minulla onkin digi ahkerassa käytössä. Stereoni ovat yli kymmenen vuoden takaa ja aiheuttavat toisinaan hilpeyttä ystävien keskuudessa, koska niiden kyljessä komeilee kaksi kasettidekkiä. Mitäs sitä uutta ostamaan, jos vanhakin toimii?

Olen totuttanut itseni kuuntelemaan musiikkia pyöräillessäni. Puhelimestani löytyy radio tähän tarkoitukseen, mutta nyt on tullut mittä täyteen sitäkin. Mainoksia, tyhjänpäiväisiä keskustelunaiheita ja ärsyttäviä juontajia, jotka kokoavat soittolistansa n. 30 kappaleen valikoimasta. Ei enää ainakaan hetkeen.
Kaivoin siis esiin kannettavan musiikkilaitteeni. Sony on varmasti tehnyt walkmanejä miltei kaikille tallennusmuodoille mp3 ja 4, cd, minidisc, mutta minä kuuntelen vielä c-kaseteilla. Aivan loisto vekotin täydessä tikissään!
Nostalginen ruksuna kuuluu kasetin loppuessa ja sitä käännellessä. Olin miltei jo unohtanut myös sen ärsyttävän häiriöäneen mikä tulee vanhoihin laitteisiin, jos matkapuhelin soi vieressä. Nyt sen kuullessani en ärsyyntynyt lainkaan vaan hymy nousi kasvoilleni. Hyvä on, hehkutus sikseen. Jopa minunkin on myönnettävä, että uusien kappaleiden saaminen tuolle tallennusmuodolle ei enää ole mahdollista. Tyhjiä kasetteja ostaessani (pari vuotta sitten) kassalla ollut herra pyöritteli päätään ja tarkisti moneen otteeseen mahdanko minä nyt olla ostoksistani varma.

Muutama kuukausi taaksepäin hommasin vihdoin ja viimein itselleni uuden vekottimen. Vertailin muutamaa perus mp3-soitinta ja koska ne olivat kutakuinkin saman laatuisia ja hintaisia päädyin jälleen Sony Walkmaniin.
En suinkaan aijo heittää vanhaa uskollista kasettisoitintani pois, vaan säästän sen sateisia päiviä varten. Toisinaan nimittäin käyn lainailemassa kasettikirjoja, joita ei voikaan uudella härvelillä kuunnella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...