perjantai 14. joulukuuta 2012

Pöllö

Olen syksyn mittaan ravannut ahkerasti työn, kodin ja keramiikkapajan välillä. Suuria suunnitelmia toteuttaen ja uusia asioita kokeillen. Olen savesta vääntänyt erilaisia juttuja, mutta en koskaan ole laittanut niihin lasitetta. Ei kai aiemmin ole ollut mahdollisuutta.
Tällä viikolla pääsin hakemaan työni. Muutamat työt jäävät odottamaan bloggaustaan, mutta pöllöstäni kerron oitis.

Jep siis väänsin ensikertaa jotain muuta, kuin kippoja ja kuppeja. Idea lähti yksinkertaisesti siitä, että tahdoin tehdä jotain, joka esittäisi jotain. :) Pöllö oli ensimäinen, mikä mieleen juolahti ja rakusavi ensimäinen savi, mikä "varastosta" vastaan tuli. Tuumasta toimeen.
Makkaratekniikka opeteltiin jo alakoulussa, joten turvallisin menetelmin lähdin liikkeelle. Kaikki muu menikin sitten fiiliksen mukaan ja luultavasti kaikkia oppikirjoja ohittaen.


Kun työn muovausvaihe oli valmis, olin siihen kovin tyytyväinen. Parempi laittaa syrjään kuivumaan polttoa varten.
Kului useampi viikko, kun odottelin tulevaa lasituskertaa. Ajattelin, että lasittaisin  koko komeuden mattalasitteella. Tosin itse lasitushetkellä huomasin veteleväni pintaan kiiltävää.... mikä moka! Onneksi hyvät neuvot tulivat apuun. Yritin korjata työn parhaani mukaan.

Olin niin pettynyt, että mietin monesti mahtaako pöllöparka onnistua lainkaan. Toisaalta yritin pitää pääni pystyssä ajatellen, että kyllä sen avulla varmasti joku paperipino pysyy paikoillaan ulkonäöstä huolimatta. Kun viimein näin sen valmiina... kauhistuin. "Ei hyvä, ei lainkaan suunnitelmien mukainen, ei vaan ei." Raahasin möykkyni kuitenkin kotiin ja katsoin sitä uudestaan. "Ei juku! Kotioloissahan tuo pöllöni näyttää hyvältä!"1 kommentti:

  1. Onpas sympaattinen pöllö! Minusta tuo ei näytä ollenkaan epäonnistuneelta, vaan juuri semmoiselta, miltä juuri tuon pöllön kuuluukin näyttää. Eihän sitä lapsistakaan etukäteen tiedä, minkänäköisiä heistä tulee... :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...