perjantai 14. lokakuuta 2011

Suomalaisen oluen päivä 13.10.

Tämä viesti tulee hieman myöhässä, koska kello on ehtinyt vierähtää perjantain puolelle.
Tuntuu siltä, että nykyään kaikella on oma teema viikkonsa tai ainakin päivänsä. Eipä tuo haittaa, mutta toisinaan huvittaa. Vai mitä sanot: Maailman käsienpesupäivä, pyyhepäivä, vuoristopäivä, maailman audiovisuaalisen perinnön päivä tai kansainvälinen nallepäivä.

Eilen vietettiin kuitenkin yhtä omasta mielestäni ihan mainiota päivää, nimittäin kansainvälistä Suomalaisen oluen päivää.
Nimikkopäivän on julistanut venäläisen perheen perustama panimoyhtiö Sinebrychoff, joka sai ruotsinkielisen hyväksynnän rakennushankkeelleen  Helsingin Hietalahteen Venäjän keisarilliselta hallinnolta juuri 13. lokakuuta. Vuosi oli 1819 eli tasan 190 vuotta sitten. 
Viime vuonna tanskalaisten omistama Sinebrychoff juhlisti Suomalaisen Oluen Päivää englantilaisen elintarvikejätin omistaman irlantilaisen Guinnessin merkeissä. Tänä vuonna esittelyssä on Sinebrychoffin ja sen omistajan, tanskalaisen Carlsbergin amerikkalais-eurooppalaisen, kautta maapallon toimivan yhteistyökumppanin ABInbevin belgialainen lagerpanimo Stella Artois.  Sinebrychoff on vahvana taustavoimana Suomen olutmestarin valinnassa. Finaali pidetään juuri 13.10. ja voittaja pääsee edustamaan Suomea Stella Artois World Draugh Master -turnaukseen Yhdysvaltoihin.
 Näin kertoo Olutverkko
Satuin löytämään internetin ihmeellisestä maailmasta myös tuotteen, joka sopii päivän teemaan, kuin kananmuna kattilaan. Näitä silikonisia lasipullon korkkeija saa hommattua esim. Huippuideasta

Ja menköön tämä bloggauksen pienoinen myöhästyminen kansainvälisen epäonnistumisen päivän piikkiin, jota sattumalta vietettiin 13.10. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...