sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Viikonlopun savinen kurssi

Innostuinpa itse ja sainpas puhuttua myös ystävän mukaan kursseilemaan.
Hyvä, että lähdettiin, koska mukavaa oli ja vielä on jäljellä yksi kokoontuminen. Viikonlopun (+1iltapäivä) mittaisella kurssilla aiheena oli siirtää valokuva tai muu printti savelle. Aiemmin olen kuvia kiinnittänyt kankaalle ja puulle, mutta savi oli vielä kokematta. Tätä tekniikkaa ryhdyimme opettelemaan kymmenen naisen voimin.

Työ alkoi savilaattojen valmistuksesta. Pieniä, suuria ja erimuotoisia..... Kuvat käsittelimme sillävälin, kun laatat kuivahtivat. Olin valmistanut jo kotona muutaman tekstin, joista toivon saavani hauskat sisustustaulut. Muut kuvat ovat joko itse otettuja tai napattu jälleen kerran the graphics Fairy -blogista.Kun tulostetut kuvat oli aseteltu laattojen päälle ja kasteltu huolella arkoi armoton, mutta hellä hinkkaaminen. Pääsin jo lauantaina kokeilemaan kuvien siirtoa ja onnistuin tekemään pari "EI näin!!" -versiota. Tänään/Sunnuntaina homma hoitui jo paremmin. Onneksi maltoin säästää isoimman työni myöhemmälle, vaikka hinku olikin päästä sitä tekemään heti.
Hinkkausta, hinkkausta ja lisää hinkkausta. Se kieltämättä muodostui ryhmässä ns. päivän teemaksi.

Kuvissa esiintyvät laatat ja riipukset eivät ole valmiita. Vielä on edessä niiden poltto, jonka teemme parin viikon kuluttua. Nappaan kyllä uusia kuvia tuolloin ja bloggailen sitten onnistumisen ilosta tai jostain aivan muusta. Tuli vain suuri into kertoa teille mitä kaikkea on taas tullut kokeiltua.Teksti pääsi hieman repeytymään, mutta selvää siitä saa kuitenkin.
Ystäväni mainio työ
Nyt siis toivotaan vielä, että poltto sujuu hyvin. Viimeistelyyn taidan käyttää hieman lakkaa, joihinkin kiinnittelen rintakoruntaustoja ja toisiin joitain muita juttuja....
Möhemmin näette(ja yllätyksenä tulee itsellekin) miten suuret suunnitelmat toteutuivat.

4 kommenttia:

 1. Nyt tulin uteliaaksi. Onko tuossa käytössä joku aine, joka siirtää musteen savelle ja mikä se on?

  VastaaPoista
 2. Se salainen aine on Engobe -liete, jota saa alan liikkeistä.
  Mutta yhtä tärkeää on löytää oikeanlainen printterimuste. Edes kurssimme pitäjä ei ollut varma millainen muste soveltuu, vaan oli kokeillut ja etsinyt ja onneksi löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Jahas, tämän postauksen lukeminen hieman selvensi uudessa postauksessa ihmettelyäni :) Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Mikä taho tälläistä kurssia piti??

  VastaaPoista
 4. Kurssitus oli nuorten taide- ja toimintatalo Vimman käsialaa, vaikka osallistujat eivät olleetkaan sieltä nuorimmasta päästä. Onneksi heidän kursseille tai avoimiin pajoihin ei ole yläikärajaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...