tiistai 13. marraskuuta 2012

Hattuhullu

Miten ihmeessä minusta tuli hattuhullu? Tuota olen miettinyt aina silloin, kun löydän uuden hatun tai kun joku tuttavistani huomio asiaa. Yksiselitteistä vastausta tuskin hulluuteeni löytyy. Kysy keneltä tahansa mieheltä, niin vastaus on "Nainen". Pitää varmasti paikkansa, mutta tunnen kuitenkin naisia, jotka eivät hattujen päälle perusta. Tuo vastaus on myöskin niin tylsä, että sivuutan sen mielelläni.

Tämän kysymyksen tiimoilta on mentävä lapsuuteen asti. Ei niin, että omat vanhempani olisivat käyttäneet hattuja. Itseasiassa olen nähnyt heidän vain pitävän pipoja ja pantoja ja niitäkin vain pakkasen sanelemista ehdoista. Kyse on siitä mitä tuolloin kuulin radiosta ja mitä näin tv:stä. Muistan miettineeni "Mikä ihme on knalli?" kuunnellessani radiokuunnelmaa Knalli ja sateenvarjo. Kun kerran ko. hatun näin komeilemassa Charles Chaplinin päässä, niin olihan sellainen saatava.
Hulluuteni syntyä ei ainakaan hillinnyt televiisorista katsomani elokuvat Hercule Poirot:sta. Niissä kohteliaat ja komeat miehet ja sievät naiset hattuineen tekivät kyllä pikkutyttöön vaikutuksen. Erityisesti muistan vanhoista elokuvista Miss Felicity Lemonin (hänellä oli varmasti hattu joka viikonpäivälle) ja näistä uudemmista Ariadne Oliverin (pantoja sulkakoristein). Tähän soppaan, kun vielä lisätään kotimaiset kaunottaret(Helena Kara, Regina Linnanheimo, Lea Joutseno ja monet muut) niin eiköhän syntyperä hulluudelle ala jo selvitä.Siltikään knallia en tähän päivään mennessä ole omistanut.
Nykyään yritän hillitä hattuhulluuttani hieman kehnoin tuloksin. Olen kuitenkin onnistunut siinä, ettei minulla ole ylettömiä määriä esim. mustia hattuja tai tyyliltään samanlaisia. Siitä pidän kuitenkin kiinni, että on oltava hattu joka säähän (ja toisinaan myös kengät).


Se miksi juuri nyt tätä asiaa ja ylipäänsä pukeutumistani mietin on Kansallismuseo. Juuri niin. Törmäsin aivan sattumalta Kansallismuseon Kuinka pukeudun-kyselyyn. Hyviä kysymyksiä, joihin on yllättävän hauska laatia vastauksia (ihan vaikka vain mielessään).
Olisi mukavaa lueskella myös muiden bloggaajien pienistä hulluuksista ja eteenkin niiden synnystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...