lauantai 13. marraskuuta 2010

Miehistä menoa

Vaikka seuraava teksti käsitteleekin aikaa muutaman vuoden takaa ja tuotos on osa isompaa kokonaisuutta, niin tahdon sen jakaa.

Muutama vuosi sitten kotonamme oli yksi sisustamaton ns. sälähuone. Suunnitelmana sille oli muotoutua E:n(avomieheni) työhuoneeksi, mutta toteutus odotti pitkään. Viimein meni hermot kyseisen tilan sekasotkuun ja päätin hieman touhuta E:n ylättämiseksi joulun aikaan. Siinä olikin oiva joululahja.

Kaikki huonekalut hommattuna ja muutkin sisustus elementit haalittuna oli vielä jäljellä se hankalin valinta; taulu. Millään ei meinannut löytyä oikeanlaista kuvaa, josta olisin varmaksi voinut todeta, että se olisi mieheni mieleen tai edes minun. Onneksi kirpputori auttoi tässä pulmassa. Löysin vanhan lasipullon, joka oli revolverin mallinen. Unohdin sillä hetkellä unelmat taulun löytämisestä ja siirryin suunnittelemaan seinävitriiniä.
Pullon kyljessä on huurrettu teksti "Glasmuseet Växiö" ja pohjassa lasiin painettuna teksti "rebistrera" ja tähti, jonka sisällä JC. Pienen etsinnän jälkeen sain tietooni, että ase oli Ruotsalaisen Gullaskruf tehtaan tuotoksia ajalta 1927-1952. Tarkan valmistus vuoden ja muitakin juttuja minäkin tahtoisin tietää, mutta kun tuo ruotsi ei oikein taitu ja info on suurimmaksi osaksi naapurimaamme kielellä...

Kirpeässä pakkasessa (22C) nikkaroimme aseelle vitriinin rakennusprojekteista nääneistä materiaaleista. Taustalevy tuli hajonneesta lipastosta ja oli valmiiksi jo päälystetty puukuvioisella muovilla, raameina toimi seinäpanelointi ja vanhan ikkunanhaka+saranat saivat paikan kannen lukkona. Karmit maalattiin hopeaspayllä ja koko komeus kasattiin. Pleksi etuaukkoon ja kiinnikkeisiin ja valot hommattiin uutena.  Tässä on loputulos:

Revolveripulloja on olemassa myös pienempi käsiase ja tottakai keräilijäsielulla on se kiikarissa, jotta saataisiin oikein käyttöesine-taide-sarja ja/tai -pari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...