perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuutio täynnä ajatuksia

Minua kiinnostaa kaikenlaiset mekaaniset jutut, joita voin toteuttaa askartelun keinoin. Harmittavaisen harvoin tulee kuitenkin sellaisia kortteja tehtyä, joissa olisi liikkuvia osia. Kaipa niiden pariin paneutuminen vie sen verran aikaa, että normaalina arki-iltana on vain helpompaa tehdä jotain simppelimpää.

Alkuviikosta ryhdyin ajasta huolimatta väkertämään mekaanista "leikkikalua" leikaten, liimaten ja leimaten. Kaikki tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että tahdoin kokeilla.
Olen aikaa sitten löytänyt seuraavan video-ohjeistuksen the Scrapbook Lounge: Memories Cubed ja tuiottanut sitä haltioituneena. Nakkasin projektin hautomoon ja odottelin toteutushetkeä. Nyt oli aika kaivaa se ulos, koska huomasin unohtavani osan mietinnässä olleista asioista. Aika siis hieman siivoilla hautomon pölyyntyneitä nurkkia.

Ensimäinen kuutio on tietysti aika raakaversio verrattuna siihen millaisen voinsi tehdä. No pääasia oli kuitenkin mekaniikan ymmärtäminen, rakentaminen ja nimenomainen kokeilu. Mietitään ulkonäköseikkoja sitten seuraavan kuution kohdalla...
Videon erinomaiset ohjeet kirjoitin osakseen paperille, jottei minun tarvitsisi kokoajan olla kelailemassa oikeaa kohtaa näytille. Piirsin myös jokaisesta paperista ns. kaavan, josta näin leikkuutavan. Nämä helpottivat suuresti työn edistyessä.
Minulla ei ollut mitään puukuutioita käytettävänäni enkä sellaisia ryhtynyt edes hankkimaan. Kirpparilta löysin lastenleikkeihin tarkoitettuja muovisia numero- ja kirjainkuutioita, jotka kävivät hyvin projektiin. Olivatpa vielä kevyitä(onttoja), joten koko palikasta ei tulisi niin painavaa, kuin puisesta vastaavasta.
Oma kuutioni ei myöskään muistele mitään elämäni kohokohtaa, vaan latasin sen täyteen iloisia lainauksia, runoja ja sanontoja kuvien kera.
Höpötys sikseen... tällainen siitä tuli. Kääntelyperiaatteenhan näkee hyvin videosta, joten kuvasin vain kyljet. Kliksuttelehan kuvia, niin näät hieman paremin.

If you want to be happy, be. -Leo Tolstoy


Kun iloitset pienistä asioista voit iloita usein!

Every smile makes you a day younger. - Kiinalainen sananlasku

Attitude is a little thing that makes a big difference. - Winston Churtchill

Lauhgter is an instant vacation. - Milton Berle

In a friend you find a second self. -Isabella Norton

The best way to cheer yourself up is to try to cheer sombody else up. -Mark Twain

Friend are those rare people who ask how you are and then wait for the answer.

Onnellisuus on paras kasvojen kohotus.

Emme lopeta leikkimistä, koska vanhenemme. Vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen.

Videon suurkulutuksen jälkeen minulle jäi mieleen eräs kysymys: Mitä tapahtuu, jos nostaa kuution ylös pitäen kiinni vain yhdestä reunapalikasta? Koska kuvion hahmottamiskykyni ei ole huipussaan ja kuutio tuli valmiiksi pääsin tätäkin testaamaan.

Eipä tapahtunut ihmeitä...
Tämän väsääminen oli hauskaa! Suosittelen kokeilemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...