torstai 10. helmikuuta 2011

H-P-K korujen aakkoset

Siirrytäämpä bloggaamaan koruista vuosien varrtelta. Nämä korut ovat olleet lahjoja ja löytöjä kirpputorilta tai muualta. Vielä on etsinnässä muutamia näihin liittyen ja nästä piittaamatta.
Aloitetaan otsikon mukaan hopeasta:
Ylin rintakoru on löytynyt viime vuoden puolella kirppikseltä. Tuskin tuo hopeaa on, mutta oli mielestäni kaunis ja on sitä vieläkin. Kaksi muuta on lahjoituksia isoäidiltäni. Niistä en osaa sanoa oikeastaan mitään, mutta kaulakorun veikkaisin olevan jotain suomalaista desingnia. Jos joku teistä lukijoista tietää siitä enemmän, niin ilomielin otan informaatiota vastaan.

Pronssin vuoro:

 Kaulakorut ovat löytyneen kirpparilta sopuhintaan. Olisiko olleet kumpikin alle 10€. Oikean puoleinen (massiivinen) on Jorma Laineen Turun hopealle suunnittelema koru 70-luvulta. Tätä ostaessa ei minulla ollut asiasta hajuakaan, mutta taisi myyjäkin olla siitä tiedoton. Samaan sarjaan on valmistettu myös korvakorut ja sormus. Tuo sormus on etsinnän alla! Kerran sellaisen jo näinkin, mutta se myytiin täysin nenäni edestä toiselle. Pakko myöntää, että vieläkin harmittaa. Kuvan ylimän rannerenkaan olen aikanaan löytänyt muistaakseni fastareilta. En mistään myyntikojusta vaan maasta. Sen lukko on hieman löystynyt ja tästä syystä olen hyvinkin varovainen sitä kayttäessä, ettei minulle käy samoin kuin sen aikaisemmalle omistajalle.

Sittten kulta:Kulta, kulta oi kulta. Saatan olla hieman harakan tyylinen joskus, mutta kulta se vain on mieleeni. Johtuneeko osa sitten siitä, että se on ainoita metaleja, joita voin käyttää päivittäin. Nämä kauniit korut ovat aikaisempien tavoin kirpparilöytöjä. En tiedä niistä suunnittelijaa tai virallista valmistus vuotta, mutta sen verran keltaista on kulta, että uskallan sanoa niitä vanhoiksi. Sormuksen sisällä on kaiverrus ja siinä päivämääränä 24.12.-74. Taitaa olla, että saajan jouluaatto oli onnistunut saadessaan nämä!

Vielä muuta:

Emalia, helmiä ja muovia....mutta niin kauniita!

4 kommenttia:

 1. Minä olen saanut äidiltäni lähes samanlaisen kaulakorun kuin ensimmäisessä kuvassa. Sanoi sen joskus olleen jonkun ihailijan antama ja tekemä, eli se ainakin lienee suomalaista käsityötä, veikkaan että 60-luvun työ.

  VastaaPoista
 2. Laitoin kuvaa kaulakorusta tänne: http://nafisan.deviantart.com/art/Mothers-old-jewelry-196877206

  VastaaPoista
 3. Sehän on tosiaan miltei samanlainen. Sulla on vain muuta "terälehti" enemmän. Pitäneekin kysyä tuosta korusta enemmän isoäidiltäni. Epäilen myös 60-lukua.

  VastaaPoista
 4. Kauniita koruja! :) Valitettavasti minä olen vain harrastelija-keräilijä, enkä osaa auttaa korujen tunnistamisen suhteen. Ainoa, jonka minä näistä varmuudella tunnistan on Jorman Laineen riipus. Se on kyllä todella komea! Itsellänikään ei ole tuota kokoa. Samassa kuvassa olevan pronssisen rannekorun kuvioinnin olen joskus nähnyt jossain huutonetin riipuksessa. Oma tietouteni perustuu pääasiassa leimojen tutkailuun. Yksi paikka mistä voisit tietoa kysellä on huutonetin keskustelupalsta. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...