Saamistani pitsiliinoista, matkalaukusta ja muista ihanuuksista tuli tarve kiittää konkreettisemmin. Sain muutaman liinan ja käsityötarpeita vielä lisää ja tuntui siltä, ettei pelkkä sana riittänyt kertomaan, kuinka arvostan näitä lahjoja.
En minä mikään leipurimestari ole ja tuskin edes oppipoikakaan, mutta hyydytetyn juustokakun osaan tehdä. Vanilja-Ananasjuustokakkun ojensin tällaisen kortin kera. Korttiin kirjoitin reseptin kyseiseen herkkuun, joten siitä on iloa pidempäänkin.
Voisinpa jakaa tuon ohjeen, jos joku muukin herkutella tahtoo.
Vanilja-Ananasjuustokakku
Pohja:
200g Digestivekeksejä (laitan siirappipipareita joulun aikaan)
100g voita
Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Taputtele vuuanpohjalle tasaisesti.
Täyte:
5kpl Liivatelehteä
2,5dl Kermaa
200g Vanilja-tuorejuustoa
1tlk (n. 200g) Ananasmurskaa
3dl Tomusokeria
1rkl Vaniliinisokeria
1/2dl anasmehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ananasmurskasta liika neste pois, mutta säästä 1/2dl myöhempää käyttöä varten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusta, tomusokeri, vaniliinisokeri ja ananakset. Sekoita huolellisesti.
Purista pehmenneistä liivatteista liika vesi ja liuota ne miltei kiehuvaan ananasmehuun. Anna jäähtyä. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen ja kaada lopuksi pohjan päälle.
Laita koko komeus hyytymään jääkaappiin vähintään 4h:ksi, mutta mielellään yön yli.
Kortti on suloinen <3 Saaja ilahtuu varmasti :)
VastaaPoista