torstai 5. toukokuuta 2011

Putkiboleron viitteellinen ohje

Yhteydenotosta ja ystävällisestä pyynnöstä kirjoitan nyt ohjeistuksen boleroon, josta bloggasin taannoin. Silloisen vimmani vallassa etsin helppoakin helpompaa ohjetta vaatteelle tuloksetta. Voi olla, että hain väärästä paikasta tai sitten etsin niin tavallista, ettei kukaan halunnut kertoa säveliä yleisimpään.
En ole varsinainen ohjeiden laatija, joten teksti/kieli saattaa ontua. Bolerohan on hyvin hyvin yksinkertainen, joten luulen selviäväni tästä "haasteesta". :)

Lähdetään liikkeelle mittauksesta.
Tarvittavia mittoja ovat hihan pituus ja selän leveys. Selkä mitataan leveimmästä kohtaa ja siihen lisätään n.5cm väljyysvara. Hihan mittaaminen käy ehkä paremmin selväksi kuvasta.
 
Langan tiedot:
Novitan Sirkus
100% akryyli
n/ca 100g= n/ca 100m
Omaa boleroani voi kai verrata kokoon XS ja siihen sain upotettua muistaakseni vajaat 3 kerää(300g).
Käytin 6 puikkoja, vaikka vyötteen ohjeistus onkin (7)-8. Hihat koin helpommaksi neuloa viidellä puikolla, mutta selkäosan ajaksi vaihdoin pyöröpuikkoihin

Neulonta aloitetaan toisen hihan resorista luoden 32 silmukkaa(tai siis itse loin, koska halusin lopputuloksen olevan tyköistuva). Neulo 1o, 1n n. 10cm tai niin pitkään kuin haluat resorin olevan. Vaihda tämänjälkeen neulos sileään.  Neulo putkena koko hihan pituuden ajan ja sovita varmuudeksi pitivätkö mittaukset paikkansa.
Siirrä silmukat pyöröpuikolle ja jatka tälläkertaa neuloen edestakaisin oikealla oikein ja nurjalla nurin. Tee kuitenkin kumpaankin reunaan  nurjalla yksi oikea silmukka, jotta ne eivät käpristyis hirmuisesti. Neulo selänleveyden + väljyysvaran verran ja vaihda taas silmukat sukkapuikoille toista hihaa varten.
Päättele, kun toinenkin hiha on valmis.
Miehustan resoria varten nouki muodostuneen aukon reuna silmukat(pyöröpuikot on tähän vaiheeseen hyvät). Tee lisäys jokatoiseen silmukkaan ja lisää kainaloiden kohdalle kolme uutta silmukkaa reikien välttämiseksi. Aloita neulominen toisesta kainalosta 1o, 1n ympäri. Neulo n. 5cm ja päättele. Huolittele langat ja pue ylle.
Hyvin yksinkertaista, mutta niin mukavaa.

Toivottavasti näistä ohjeistuksista on jotain apua.
Bolero valmistui hetken mielijohteesta ja ihan hatusta mittoineen päivineen. En siis uskalla ottaa vastuuta, jos menee metsään :) Epäilen suuresti, että menisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...