torstai 4. elokuuta 2011

Lisko ja pari matoa

Tämä kirjoitus on teille, jotka olette pyytäneet kuvia ja sepustusta hoidokeistani.

Selvennettäköön: Olen allerginen kaikille karvaisille eläimille niiden erittämän eläinpölyn vuoksi, mutta onhan minunkin saatava suunnata hoivaviettini johonkin. Toki hoidokkini erittävät myös tuota pölyä, mutta vain nahanluonnin yhteydessä ja niin vähäisissä määrin, etten saa allergistareaktiota.
Eli luonani asustaa muutama matelija. Tarkalleen ottaen kaksi kuningasboaa ja yksi parta-agama. Kaikki ovat tulleet luokseni uroksina(huom. tulleet) jo aikaa sitten.

Kuningasboathan ovan vuorokausirytmiltään 12 tuntia jäljessä tai edellä. Miten tuon nyt haluaa käsittää. Ovat siis aktiivisimmillaan yöllä ja piiloutuvat päivällä. Meillä on kuitenkin iltaisin "yhteistä" aikaa.
Aikanaan minun oli tarkoitus hankkia vain yksi käärme, mutta tutun myyjän jallituksella tulikin kaksi. Toisaalta siinähän nuo kaksi menee missä yksikin. Silloin olivat niin suloisen pieniä, että mahtuivat yhteen käteen molemmat, mutta nykyään tuollaisen käsittelyn voi unohtaa.
Niiden elämän menoa ruokailuineen ja nahanluonteineen on kiehtovaa seurata. Ulkopuolisen silmin saattaa kuitenkin näyttää seuraavalta luupilta: nukkuu -> matelee -> syö -> sulattelee.  Enkä tuota kiistä, joskin kiinnostuneena lisäisin joukkoon paljon muitakin asioita.
Sanotaan, että pelko ja inho käärmeitä kohtaan johtuisi osakseen inhimillisten tunteiden tulkkausvaikeuksista. Voihan tuo olla tottakin. Harvemmin Konsta ja Victor nauravat tai hymyilevät, mutta kyllä ne haukottelevat. :)

Sitten on tapaus Jorma. Ja kyllä, se on partiksen nimi. Kaverin tullessa uuteen kotiin oli temmellys terraarion päästä päähän niin nykytanssin näköistä koikkelehdintaa, joten Uotisen mukaan nimensä sai.
Tämä on sentään valveilla kanssani samaan aikaan, joten pääsen seurailemaan toilailuja useammin. Lisko on uteliasta tyyppiä ja katseleekin usein, kun askartelen/liikuskelen terran edessä.
Mainitsinhan jo, että nämä eläimet olivat pääsääntöisesti poikia. No Jorma teki poikkeuksen, kun yhden muuton yhteydessä ryhtyikin munintahommiin. Eipä tienneet eläinkaupan tädit tarkalleen mitä myivät. En lähtenyt kuitenkaan vaihtamaan nimeä, koska eihän sitä tiedä, vaikka tuollaisen muutoken myötä iskisi identiteettikriisi. :D
Näitä minä siis hoidan parhaimpani mukaan. Tyttö nimeltä Jorma ja kaksi pötköä.

Kylpy ei ole alkuun se lempijuttu, mutta hetken päästä kuuluu loiske.
*Kliks* ja näät paremmin mitä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...