torstai 5. huhtikuuta 2012

Puuhastelukaappi #1

Olenkin aiemmin maininnut askartelevani "väliaikaisessa" tilassa. Käytännössä katsoen raahaan tarvittavat tavarat joko keittiön pöydälle tai olohuoneen lattialle. Säilytystilaa meiltä ei löydy kovinkaan paljon, joten kaikki tila pitää käyttää maksimaalisen tehokkaasti.
Kateellisena katselen ja ihastelen muiden askartelijoiden työhuoneita, joissa tarvittavat tavarat ovat kädenulottuvilla ja kauniisti esillä.

Aikojen saatossa ja lukuisien muuttojen myötä askarteluun käytettävät tilani ovat vain pienentyneet pienentymistään. Säilytettävä tarpeisto on kuitenkin lisääntynyt. Ihana yhtälö eikö totta?
Kuluu useita tunteja/päiviä miettien miten saan kaiken järkevästi järjestykseen, minkä kokoisiin ja muotoisiinsiin laatikoihin yms. ja mistä saan säilytystarpeet mahdollisimman edullisesti. Syviä huokauksia joutuu siis ottamaan usein, vaikka suunnittelu ja toteutus on myös hauskaa.


Seuraavien viiden päivän aikana esittelen  järjestelyurakkani ja muutaman niksin. Tämä kaappiesittely on toivottavasti omiaan kaltaisilleni näpertäjille. Tai vaikka omistaisikin kokonaisen huoneen puuhasteluille, niin toivon, että ratkaisuni antavat ideoita tavaroiden säilytykseen. Osa jutuistani ovat varmasti tuttuja ja kovasti käytettyjä, mutta joskut ihan tuttukin asia saattavat innostaa, jos näkee ne erivalossa...kai. :)

Lähtökohtana on kaksi standardikokoista kaappia, joista toinen varustettu muovisilla vetolaatikoilla + hyllyllä ja toinen kahdella tangolla + hyllyllä. Tosin jälkimäinen tankokaappi on vain n.37cm leveä. Kaappien ovet aukeavat vieläpä samaan suuntaan.

Ihan aluksi kiepautin leveämmän kaapin oven toisinpäin, jotta saisin molempien kaappien sisällön samanaikaisesti silmieni eteen. Onneksi saranoiden paikat olivat jo valmiina ja vedinkin oli oikealla korkeudella. Hommasin molempiin hyllylevyjä ja irroitin vanhat tangot ym. Nyt on ns. perusta valettu ja voikin lähteä kirpparille etsimään niitä säilytysratkaisuja.


Tyhjänä kuvattu kaappi ei ole kummoisenkaan näköinen, mutta antaa osviittaa siitä, kuinka "ruhtinaalisesti" minulla on tilaa. Ompelukoneeni sai jököttää koko prosessin ajan alatasolla ja ovessa roikkuva ideatauluni on pieni vinkki siitä värimaailmasta, jonka haluan toteuttaa kaappiin. Nuo kuvassa roikkuvat nyörit eivät ole tulossa mukaan tähän projektiin; pitääkin sujauttaa ne takaisin yläkaapin puolelle.

Tässä myös muutamia suuria unelmia(ilman minkään näköistä realiteetin tajua):

2 kommenttia:

 1. Kirppari on yllättävän hyvä kohde etsiä säilytysratkaisuja. Itsekin hankin CD-torneja pöydälle monet juuri kirpparita/kierrätyksestä. Yhteishinnaksi tuli lopulta kolmelle tornille 2e. Pitääpä siivota vielä pöytää ja tehdä itsekin aiheesta postaus viikonloppuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, että kirpparilta löytyy. Naureskelin kerran, kun sellaisten mustien cd-tornien hinnaksi oli merkattu: "Kaupanpäälinen, jos ostat loosista jotain muuta." :D

   Tee ihmeessä postaus. On mukava lukea millaisiin ratkaisuihin muut ovat päässeet tavarapaljouden kanssa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...