tiistai 4. tammikuuta 2011

Pitsiä ja naiskauneutta

Hyvin sievä ja lievä varoituksen sananen: Sisältää paljasta pintaa.

Minua vaivaa pahanlaatuinen startiitti, enkä tästä johtuen ole saanut väsättyä mitään käsityötä hetkeen valmiiksi. Kirppareita on tullut kuitenkin kierrettyä, joten bloggailen siis löydöistäni. Muutama retki niille perus apajille on tehty tuloksetta, mutta nopeat kipaisut keskustan kirppareilla ovat tuottaneet tulosta. Pääsääntöisesti haaviin on jäänyt keittiövälineitä ja muuta kodin perustavaraa, mutta näistä pienistä helmistä haluan tarinani jakaa.

Pitsi on mielestäni ihan ykkös juttuja! Nyt en kuitenkaan tarkoita sellaista harsomaista pitsiä, jota usein vaatteissa käytetään vaan oikein kunnon pitsiä. Oli tekniikka sitten nypläys, virkkuu, sormeilu tai reikäompelu, niin pitsi on n.90% varmuudella mieleeni. Kirpputorit ovat tällaisia liinoja täynnä, mutta usein niistä saa pulitaa aikamoisia summia. Viime aikojen reissuilla olen kuitenkin osunut juuri oikeisiin paikkoihin tai oikeaan aikaan. Kerran sydämeni taisi hämmennyksestä jättää muutaman lyönnin lyömättä, kun jäin ihastelemaan kauneutta ja huomasin hinnan. Olihan pikkuliinat siis pakko ottaa mukaan.
Viimeaikoina olen myös saanut hyvin täydennystä keräilyharrastukseeni. Tässä vaiheessa tutut voisivat kyllä naurahtaa sitä, että ylipäänsä nimeän jonkun tietyn asian keräilyni kohteeksi. Hamsterin vikaa siis lötyy välillä niinkin paljon, että itseäni hirvittää. Luokittelen kai keräilyn kohteeni "metsästyksen" mukaan, koska näitä kortteja ja valokuvia saa toisinaan tosissaan etsiä. No mitä ihmeen kortteja ja valokuvia sitten kerään? Taidekortteja ja erityisesti kauniita alastonkuvia ihmisistä. En tiedä mistä moinen viiraus, mutta silmääni kiehtoo kehon muodot, liike ja varsinkin vanhojen valokuvien nostalgisuus ja esteettisyys. Näin kauniiden pitsien rinnalla on siis oiva tilausuus esitellä myös kortteja.


 Kaikki kortit ovat siis vanhoja, osa kiertäneitä, jotkut ulkomailta ja toiset ihan kotoisesta Suomesta. En ole niin nuuka korttien kunnon suhteen vaan kuvan aihe on minulle tärkeämpi. En kuitenkaan kerää ihan mitä nakukuvia tahansa. Kokoelmiini pääsevät vain ne, jotka ovat enemmänkin ajatuksellisia, taiteellisia ja "kertovat tarinaa", kuin ne, joista loistaa pelkkä pornografia. Selvensiköhän tuo mitään?
Tuo yllä oleva ajatuksissaan ajelehtivan nuoren naisen kuva on yksi suosikeistani.

 

1 kommentti:

  1. Moikka moi! Ja kiitos viestistäsi blogiini :) Aiemmin jo kävinkin täällä kurkkimassa Siipien Suojassa -blogin kautta ;)

    Mahtavan kalenterin oot itelles väkertäny <3 Ihan kade tuollaisesta viitseliäisyydestä :)

    Ihanaa tätä vuotta!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...